10 Ağustos 2015 Pazartesi

The Theory of Everything

Cosmology, it's a kind of religion for intelligent atheists.
Stephen Hawking'in biyografisinin anlatıldığı bir film. Biyografiden ziyade dram öğeleri daha ağır baskın.

Stephen Hawking hakkında sadece ismini çok yerde duymuş ve fizikçi olduğunu bilen insanlar için gayet etkileyici, duygusal bir film. Ancak az çok fizik veya bilimsel olarak yatkınlığınız varsa kesinlikle sizi tatmin etmeyecektir. 

Hele ki ilk grup seyirciye "bu" adamın bu kadar sene neyi ispatlamaya çalıştığının "halk dili" ile açıklandığı sahnelerde daralabilirsiniz.

Oyunculuklar beklenmedik derecede iyi. Eddie Redmayne'nin geçmiş filmlerinden zaten hem fiziken hem oyunculuk açısından rol tam oturduğu belli. Felicity Jones'un performansı da şaşırtıcı derecede iyi idi.

Müzik ve görsellik de gayet başarılı. Hele hele ortamın ambiyansı ve Stephen Hawking'in ruh haline göre temanın değişmesi güzel detaydı.

Film, bilimsel birikiminiz ne olursa olsun kendini izlettiriyor. Stephen Hawking değil de meşhur olmayan ama aynı olayların, hastalık ve başarı, başına gelen bir insanı konu edilse, seyirciye teknik bilgi verme zorunluluğu olmadan, aynı kadro ile çok çok daha etkileyici bir film ortaya çıkarmış.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder