23 Temmuz 2015 Perşembe

Terminator Genisys

Uzun bir aradan sonra sinema salonunda jenerik müziğini bangır bangır duymak gerçekten hoştu. Filmin ilk dakikalarındaki açılış sahnesinde, serinin orjinal filmlerini hatırlatıcı öğeler mevcut. İşte tam o anda ilk filmdeki tasvir ve sinemada görsel öğelerin kullanımı ile 31 sene sonraki sinema ve görsel efekt farkını görebiliyorsunuz.

Günümüzde devam filmlerinin bir çoğu konu bütünlüğünden ziyade hafif remake hafif de alternatif serinin devamı şeklinde. Bu olguyu kabullenip izlemeye başlarsanız, açılış sahnesinde ciddi ciddi heyecana kapılıyorsunuz filmin devamı için.

Nitekim filmin devamı da kendini izlettiren, sıkmayacak şekilde devam ediyor. Özellikle ilk yarıda orjinal seriye atıflar hat safhada. İzledikçe sahneleri çok rahat hatırlıyorsunuz. Güzel tarafı fazla batmıyor insana bu şekilde kurgu.

Naçizane tavsiyem kesinlikle fazla trailer izleyerek gitmemek. Bazı kilit sahneler direk spoiler olarak trailer larda mevcut. Hadi gelsin de göreyim o sahneyi modunda oluyorsunuz, trailer larda biraz tadını kaçırmışlar.

Dizi oyuncularının sinema filmlerindeki performansı genelde pek başarılı olmuyor. Bu açıdan Emilia Clarke konusunda filme gitmeden önce ciddi şüphelerim vardı. Ancak Daenerys Targaryen olarak oyunculuk namına pek öne çıkmasa da buradaki hali gayet başarılı. Film akışında göze batmıyor ancak Sarah Connor olarak daha sert mizaçlı birisi oynasa belki daha iyi olabilirmiş. Bu açıdan gözüm Lena Headey aradı.

Film çekimlerinin hemen hemen hepsi, finalden sonraki sahne hariç gece çekimi. 3D olarak gözleri aşırı yoruyor. En büyük rahatsızlığım bu filmle alakalı. 3D olarak birkaç sahne var ama açılış sahnesi hariç pek bir avantajı bulunmamakta.

Gerek içerdiği espri/komedi öğelerinin göze batmaması, gerek orjinal seriye göndermeler ve alternatifleri, gerekse kendi kurgusu ile çok güzel 2 saatinizi geçirten bir film. Oyuncu kadrosu çok çok az olmasına rağmen filmden keyif alıyorsunuz. sinemada izlemek sadece seriye saygı açısından gerekebilir.

Son olarak, Arnold Schwarzenegger tekrar beyazperdede görmek gayet hoş. T-800'ü özlemişiz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder