27 Ağustos 2015 Perşembe

Pixels

Fragmanlarını izleyen ve az çok o döneme ait hatırası olan herkesi heyecanlandıran bir konuya sahip bir film. 3D olmasının da avantajı ile sinemada izledim. 3D avantaj çünkü o dev pikselli oyun karakterlerini dev ekranda daha etkileşimli tecrübe etmeliydim.

Konu itibari ile zaten trailer lardan anlaşılıyor, keza sonu da. Ancak film kesinlikle büyüklere yönelik. Bir çok espri zorlama ancak zaman zaman çok sağlam güldürenler de var. Tabi büyük çoğunluğu +15.

Oyunculuk manasında pek bir şey beklenmiyor ama başrolden ziyade gayet zengin bir yan rol kadrosu mevcut. Tanıdık ve sinema sektöründe olmayan bir çok kişi de yan rollerde rol alıyor. Bazı esprilere konu olmaları da güzeldi tabi.

Görsel açıdan da gayet renkli bir film. Filmde bir çok video oyunundan bahsediyor, içeriği zengin. Filmde geçtiğinde "hakikaten var dı di mi bu oyun da" diyorsunuz. Direk maziye götürüyor sizi.

Zaman geçirmelik bir filmin bir tık ötesinde. Gayet keyif alınarak ve en önemli eğlenerek filmi izleyebiliyorsunuz. Ancak Adam Sandler'ın zorlama oyunculuğu biraz can sıkıcı. Adam oynarken bile filmden zevk almadığı belli.



11 Ağustos 2015 Salı

Eliza Graves / Stonehearst Asylum

Amerika'da Stonehearst Asylum olarak vizyona girdiği için kimi yerde bu şekilde de ismi geçmekte.

Oyuncu kadrosu çok sağlam. (Kate Beckinsale dışında) Döneme ait mekan tasvirlerinde de göze batan bir durum yok. Gerçi filmin hemen hemen tamamı tek bir "mekan"da geçtiği pek zor değil ancak ince detaylar güzeldi. Müzikler de ortam ambiyansını tamamen desteklemese bile başarılı.

Yan rollerde bir çok oyuncu olduğu ve filmin konsepti gereği oyuncu zenginliği gayet güzeldi. 

Pek popüler olmamasına rağmen sıkılmadan izlenebilecek bir film. Tek kusuru filmin gizemi ilk yarım saatte çözülüyor. Ancak finali yine de şaşırtıcı.

Boş zamanı değerlendirmek için izlenebilir denemez, filme yazık etmiş olunur. Hafif psikoloji ve gizem seviyorsanız keyifle izleyebilirsiniz. Film kategori edilirken "Korku" da denmiş ancak korku öğesi yok.



10 Ağustos 2015 Pazartesi

The Theory of Everything

Cosmology, it's a kind of religion for intelligent atheists.
Stephen Hawking'in biyografisinin anlatıldığı bir film. Biyografiden ziyade dram öğeleri daha ağır baskın.

Stephen Hawking hakkında sadece ismini çok yerde duymuş ve fizikçi olduğunu bilen insanlar için gayet etkileyici, duygusal bir film. Ancak az çok fizik veya bilimsel olarak yatkınlığınız varsa kesinlikle sizi tatmin etmeyecektir. 

Hele ki ilk grup seyirciye "bu" adamın bu kadar sene neyi ispatlamaya çalıştığının "halk dili" ile açıklandığı sahnelerde daralabilirsiniz.

Oyunculuklar beklenmedik derecede iyi. Eddie Redmayne'nin geçmiş filmlerinden zaten hem fiziken hem oyunculuk açısından rol tam oturduğu belli. Felicity Jones'un performansı da şaşırtıcı derecede iyi idi.

Müzik ve görsellik de gayet başarılı. Hele hele ortamın ambiyansı ve Stephen Hawking'in ruh haline göre temanın değişmesi güzel detaydı.

Film, bilimsel birikiminiz ne olursa olsun kendini izlettiriyor. Stephen Hawking değil de meşhur olmayan ama aynı olayların, hastalık ve başarı, başına gelen bir insanı konu edilse, seyirciye teknik bilgi verme zorunluluğu olmadan, aynı kadro ile çok çok daha etkileyici bir film ortaya çıkarmış.



9 Ağustos 2015 Pazar

The Purge: Anarchy


2013 yapımı The Purge filminin devamı. Ancak sadece konunun geçtiği ortam itibari ile devam filmi.


Eğer ilk filmi izlemediyseniz, filmin ortamı hakkında çok konuşulup gerçekten de dünyada bu şekilde bir düzenin gerekli olup olmadığı hakkında fikir yorulabilir. 

Bu açıdan ilk film bence başarılı idi. Ha ilk film bu nüans hariç idare ederdi ancak aksiyondan ziyade gerilim hiç bitmiyordu.

Bu filmde aksiyon öğeleri daha baskın. Kendisini izlettiriyor ancak arz talep meselesinden dolayı aynı ortamda farklı bir konu işlenmiş. Hayatta kalma mücadelesi.

Yazar ve yönetmen ilk film ile aynı. Böyle olunca o ortamla alakalı biraz daha derin şeyler bekliyordum ben devam filmini duyunca ama hayal kırıklığına uğradım.

Bunun ötesinde ufak tefek şaşırtmacalar ve bol aksiyon az biraz gerilimle izlenebilecek bir film. Serinin 3. filmi de 2016'da vizyonda göreceğiz.

IMDB


Teenage Mutant Ninja Turtles

Çocukluğumun efsanevi çizgi dizisinin son yıllardaki teknoloji ile çevrilecek filmini duyunca baya heyecanlanmıştım. O zamanki tadı vermeyeceğini biliyordum ama yine de izlemem gerekiyordu.


Başrolde Megan Fox var. Aslında bu bile filmin nasıl olacağını özetler nitelikte. Gerçi kendisinin oyunculuk performansı o kadar da vasat değil ama kesinlikle "görsellik" filmi kurtarmıyor.



Klişe espriler, sahneler, diyaloglarla dolu bir film. Filmden karakterlerin doğuşunu ve gelişimini daha detaylı anlatması idi ama maalesef o da yok.



Hani izlemiş olmak için izlenecek bir film. Ötesi yok maalesef.


IMDB


8 Ağustos 2015 Cumartesi

Insurgent

2014 yapımı Divergent filminin devam filmi. İlk filme göre bariz sönük. Ufak tefek şaşırtmacalar var ama ilk film benim konusu itibari ile ilgimi çekmişti. Oyuncu kadrosunun çok genç olması biraz gençlik filmi havası vermişti ama yine de izlenebilir bir film idi.

Bu filmde ise tamamen o gençlik filmi havası var. Ancak ilk filme göre biraz daha sert sahneler mevcut. Görsellik, oyunculuk, müzik gibi sinema öğelerinin akıcı kullanımını beklemiyordum, ki zaten de yok.

Sonu hariç (ki olması gereken de o zaten) tahmin edilebilir bir film. Seyirciyi filmi sarmadan izlememek, filmde bir şey atlamadan izlemeye çabalamıyor. Haliyle gayet sıkıcı.

İlk filmin hatrına zorla izlenip bitirilen bir film. Neyseki sinemada izleme gafletinde bulunmadım.